MUSEU DE TERRISSA CATALANA “PEROT ROCAGUINARDA”. ORISTÀ


Situat en els baixos de la rectoria del municipi osonenc d’Oristà, un edifici del segle XVII, es troba el Museu de Terrissa dels Països Catalans “Perot Rocaguinarda”.
Fou inaugurat el 30 de novembre de 1981 gràcies a la iniciativa de Ramon Boladeras i el rector d’Oristà, Mossèn Àngel Franquesa, qui encara porta, amb la mateixa dedicació, estima i entusiasme, la conservació d’aquest magnífic museu català.

Des del seu inici la col·lecció del museu s’ha anat incrementant amb importants donacions, com les del Sr. Santiago Albertí, o valuoses cessions en dipòsit, com les del Museu Nacional de Ceràmica la qual va cedir un impressionant fons de l’hospital de la Santa Creu de Barcelona.

 Doi de Quart. 1686. Donació de Santiago Albertí
 Sopera de Piera
 Venda de terrissa. Plaça Major de Vic. Principis del Segle XX
Vitrina de plats i escudelles de Girona

El museu consta de 7 sales repartides en una planta baixa i dos pisos on s’exposen més de 5.000 peces de terrissa de tots el Països Catalans i on és pot fer un recorregut cronològic seguint l’evolució de la terrissa des del segle IV fins al segle XX.
Destacar la gran col·lecció dels objectes medievals, on centrem gairebé la totalitat del nostre reportatge fotogràfic, i també la sala dedicada a l’extingit obrador de terrissa de can Brossa, a Sarrià, a principis de l’any 1989 amb motiu de la construcció de la Ronda de Dalt, el qual es mereix sens dubte, un article a part.




































Per poder visitar el Museu cal trucar a la parròquia d’Oristà, telèfon 938 128 030

Robert Cabeza
Xavier Fàbregas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada