LA CERÀMICA NEGRA DE VERDÚ


Dins els actes de la XV  Festa del Silló i Fira de la Ceràmica de Verdú 2014 el Grup de Recerques de les Terres de Ponent té previst presentar un nou llibre de la Col·lecció CUM LAUDE. 
Aquesta vegada la publicació serà d’interès per a la historiografia de la vila de Verdú: La ceràmica negra de Verdú. Cantirers i Terrissaires. L’obra comptarà amb un exhaustiu estudi documental i genealògic de les famílies i tallers de ceramistes de la tradicional ceràmica negra de Verdú. El llibre és obra de l’ historiador Ramon Boleda Cases i ens apropa al coneixement d’una part important de la història econòmica i tradicional de bona part dels verdunins. 
El llibre compta també amb un catàleg de tipologies de les produccions de ceràmica i amb un estudi espacial i topogràfic dels forns de tipologia moruna que han sobreviscut. Aquesta part ha estat treballada per l’arqueòleg Ramon Cardona amb la col·laboració del fotògraf Francesc Corpas i del Servei de Topografia de la Diputació de Lleida.
Adrecem aquesta nota a l’esperit solidari dels veïns de Verdú. En temps de crisi és sempre agosarat tirar endavant projectes editorials. Per això us oferim l’oportunitat de ser generosos subscriptors d’un llibre que recull part de la vostra història i que amb el vostre gest de suport al Grup de Recerques la gosadia d’uns quants podrà esdevenir una festa per a Verdú i un record per a les noves generacions. 
Totes les persones interessades en el llibre us podeu posar en contacte amb l’Oficina de Turisme de Verdú.
Preu:  20 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada