LA TERRISSA A CATALUNYA


LA TERRISSA A CATALUNYA
d’Alfons Romero i Joan Rosal

Els obradors i les peces tradicionals de totes les comarques de Catalunya
Profusament il·lustrat amb imatges de les peces més representatives i característiques
Amb l’annex d’un glossari gràfic dels termes, peces i feines més habituals
La terrissa a Catalunya ens ofereix una visió general dels centres terrissers de Catalunya, constituint un recull rigorós i molt ben documentat. Amb informació detallada i descripció de les peces, remarca els trets morfològics més representatius de cada centre productor.
L’obra té una gran vocació gràfica, que es tradueix en multitud d’imatges de peces diferents, seleccionades al llarg de tot el territori del país, procurant no deixar cap zona sense estudi i alternant les peces més representatives i conegudes amb les més inèdites i poc corrents.
L’obra, elaborada pels especialistes Alfons Romero i Joan Rosal i amb il·lustracions de Ramon Ripoll Masferrer, és el segon volum de la col·lecció “Eines i feines”, que vol recuperar el coneixement de les nostres arts manuals i està pensada tant per aquells que s’acosten per primera vegada a aquest món com pels que ja en tenen coneixements específics.

Amb terrissa es feien, fins fa gairebé un segle, els atuells domèstics i quotidians. Això fa que aquest material sigui eminentment funcional, tot i que, a ulls d’avui, hi puguem apreciar una sobrietat altament estètica.
En aquest llibre trobareu una gran varietat d’estris de terrissa, seguint el fil conductor dels principals centres productors, que infonen  caràcter propi a les peces en funció de la història, les peculiaritats socials i les qualitats del terreny.
De caràcter divulgatiu, el llibre està pensat tant pels especialistes com pels neòfits en el tema.
  
Alfons Romero- És president de l’Associació Catalana de Ceràmica des del 2004 i membre del Consell de Redacció de la revista Butlletí Informatiu de Ceràmica. És autor de diversos llibres i articles en revistes especialitzades i ha participat com a ponent en congressos, comunicacions i conferències. Està reconegut com historiador en el Diccionari d'historiadors de l'art català, editat per l’Institut d’Estudis Catalans, en les àrees de Ceràmica, Historiografia i Col·leccionisme d’Art.
Joan Rosal- Vicepresident de l’Associació Catalana de Ceràmica. Forma part del Consell de Redacció del Butlletí Informatiu de Ceràmica. Ha publicat treballs sobre terrissa catalana i ceràmica aplicada a l’arquitectura i s’ha ocupat de promoure l’ús correcte del lèxic propi dels diversos oficis del fang cuit. També ha col·laborat en l’expertització de diverses col·leccions museístiques, així com en salvaments d’urgència d’antics materials ceràmics i en el disseny de la seva exposició al públic.
Les il·lustracions del volum són obra de Ramon Ripoll Masferrer.

FITXA TÈCNICA

ISBN:  978-84-15885-13-9 - Format: 18 x 23,5 - Planes: 224 - Preu:  19,5 €
Enquadernació: rústega amb ales.  Contacte: info@brauedicions.com - 972.67.04.17


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada