Peces de terrissa dels alumnes del Curs de terrissa Montsià Actiu 2014


 Del 28 de novembre de 2014 al 25 de gener de 2015 el Museu Terracota (baixos de l’Ajuntament de la Galera) acollirà una exposició de Peces de terrissa dels alumnes del curs de terrissa Montsià Actiu 2014.

Aquesta exposició és la culminació del treball portat a terme per set alumnes d’un Curs, organitzat pel Consell Comarcal del Montsià a través del projecte Montsià Actiu i l’Ajuntament de la Galera i subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte "Treball a les 7 comarques" amb finançament del Servei Públic d'Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.

El curs ha tingut una durada de 300 hores, ha estat impartit pel Mestre Terrisser local Joan Cortiella Garcia i s’ha portat a terme a una sala habilitada del Viver d’Empreses de la Galera.

Fa un mes que el curs ha acabat i tenint en compte que des del Museu Terracota se li ha donat suport i aprofitant la sala d’exposicions temporals, s’ha cregut oportú muntar aquesta exposició per donar a conèixer la tasca portada a terme pels set alumnes, ja que tot i que no volem ser presumptuosos, pensem que el Curs ha estat un èxit, ens congratulem de la feina feta per part de tots: administracions que l’han fet possible, professors i sobretot alumnes i en volem fer partícips a tothom.

Partint de la base de que aprendre a crear peces de terrissa amb el torn, no és el mateix que qualsevol altre artesania, amb unes resultats més ràpids i immediats, en els que al cap d’unes hores ja s’ha après alguna tècnica i fins i tot s’ha creat quelcom. Volem mostrar com en acabar el curs els alumnes són capaços d’elaborar peces per ells mateixos i això és un gran triomf.

Aquest resultat tan positiu demostra que tot i que no amb la immediatesa d’altres artesanies es pot aprendre a fer terrissa i això obre una escletxa de llum a l’hora de poder donar continuïtat a aquest ofici present a la Galera al llarg de 300 anys que fora bo que hi continués 300 anys més, alhora que pot ajudar a la continuïtat d’aquesta iniciativa i fins i tot, a la llarga, la diversificació de l’economia a la nostra comarca.

Les peces exposades seran fonamentalment peces de terrissa tradicional, algunes envernissades i d’altres no, peces fetes amb cura, atenció, afecte i sempre baix l’atempta mirada i indicacions del Mestre Artesà Terrisser. Peces de qualitat i ben acabades.
Tot plegat s’acompanyarà d’uns dibuixos amb carbonet, d’algunes de les peces elaborades, realitzats per alguns alumnes del mateix curs.

L’exposició harmonitzarà plenament amb el nostre centre dedicat a la terrissa de la Galera i anirà molt bé per a cloure l’any en què hem commemorat els 10 anys de la nostra existència evidenciant que el centre està viu ja que intervé en totes les iniciatives associades al patrimoni cultural vinculat als terrissers de la Galera, complint així amb precisió els objectius que es va marcar inicialment de difondre, conservar, posar en valor i preservar aquest patrimoni.

L’acte d’inauguració i entrega de diplomes tindrà lloc el proper 28 de novembre a les 18’00 hores al Museu Terracota i hi anirà a càrrec del Sr. Ivan Romeu Hierro, president de la comissió d'Indústria i Empresa del Consell Comarcal del Montsià i de l’alcalde i regidors/es de l’Ajuntament de la Galera.

Recordeu que l’horari d’obertura del Museu és: de dimecres a divendres de 9,30 a 13,30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 h.

Més informació i visites concertades:

977 71 83 39

terracota@galera.altanet.org


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada